fractal

masszázs típusaink

Indiai száraz fejmasszázs:
A fejmasszázsnak két formája ismert, és alkalmazott napjainkban is.

Az egyik az olajos fejmasszázs (ez a hagyományosabb), amikor olajat tesznek a hajtövekre és a fejbőrre, majd változó erősségű nyomással, különféle kézmozdulatokkal bemasszírozzák.
A másik típus a száraz fejmasszázs, amikor nem használnak semmilyen olajat. Ez a típus mára igen elterjedté vált Indián kívül a világ számos részén, hiszen egyszerű, gyors, de nagyon hatásos segítséget nyújt még a rohanó hétköznapokban is. A fejmasszázs széken ülve, ruhában történik.

A kezelés során nemcsak a fejet, hanem a hátat, a vállakat, a karokat, az arcot is átmasszírozzák.
A fejmasszázs pihentet, lazít, oldja a stresszt, a feszültséget, csillapítja a fájdalmakat, nyugtat, frissít. Stimulálja a vérkeringést, a nyirokkeringést, ezzel javítja a méreganyagok, salakanyagok ürülését a szervezetből. A vérkeringés stimulálása révén megélénkül a haj és a fejbőr sejtjeinek oxigén és tápanyag ellátottsága, egészségesebbé válik a haj és a fejbőr. Jótékonyan hat a szellemi képességekre, csökkenti a szemfáradtságot, a fejfájást, a nyaki és vállfájdalmakat, enyhíti az izmok feszültségét, megnyugtatja az idegeket.

Talpeflexológia és reflexmasszázs
A reflexológia: A talp nagyon gazdagon rendelkezik érzőideg végződésekkel, - a lábon több mint 70 ezer található - a masszázs során közölt ingerhatásra visszahatás történik a kezelt területhez tartozó szervekben. Az inger - információ - hatására a sejt membránok rezgése változik, a kezelés beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát. A lábon (kézen és fülön is) megtalálható az egész test reflexterülete, valamint a talpon kezdődik a vese, a lábujjakon a lép, máj energiapályája. A húgyhólyag, epehólyag és gyomor energiapályája pedig itt végződik. Így a masszázs során ezeket a szerveket több szinten éri ingerhatás.
Mi feltérképezzük a problémás gócokat, és ezeket is figyelembe véve, de az egész lábat rendesen átmasszírozzuk, minden szervet érintve, hogy azok minél harmonikusabban tudjanak működni.

Talpmasszázs javallatai
– frissítési céllal
–  megelőzésképpen
– állapotfelmérés céljából
– méregtelenítésre, salaktalanításra
– hatásmechanizmusát tekintve számos betegség esetén terápiás eljárásként
– feszültségoldó hatású, depresszió esetén is jól alkalmazható a szorongás és félelem oldására
– fájdalomcsillapító.

Ellenjavallatok
- tilos a talpreflexológia, DE! a többi masszázsnál is!!! az alábbi esetekben:
- a várandósság időszakában (nagy tapasztalattal néhány zóna kezelhető)
- veszélyeztetett terhesség esetén tilos
- nagyfokú érelmeszesedés, trombózis esetén
- magas vérnyomásnál (tapasztalt terapeuta kezelhet)
- súlyos szív és keringési problémával küzdő, pacemakert használóknál
- súlyos cukorbetegség fennállásakor
- erősen visszeres, gyulladt, ödémás láb esetén
- magas láz esetén - fertőző betegeknél
- nyílt seb, gombásodás a lábon
- sérülések, törés, ficam, üszkösödés a lábon
- vérzéses betegségek, beleértve a menstruációt is (tekintettel a masszázs keringést fokozó voltára előidézhet egy erős menzeszt, melynek kapcsán a kezelt személy sok vért veszíthet)
- nem javasljuk epe-, illetve vesekövesség esetén sem - mivel a távolhatás kapcsán a mozgások fokozódnak - a kő elmozdulhat helyéről, majd szűkebb szakaszba kerülve

Egyéb esetleg ide fel nem sorolt masszázs ellenjavallatok itt találhatóak.

Lávaköves masszázs normál és csakraharmonizációs is:
Felcseréltük, és a szeretet-masszázs-zsal zárjuk majd a sort. De azért került ide a lávaköves is, mert a fenti ellenjavallatok erre is igazak, és tilos a masszázs, ha fenti problémák fenn állnak, plusz megemlítendő, hogy semmilyen gyulladásban sem lehet ennél a kezelénél a szervezet, mert akkor még jobban begyulladhat egy problémás terület.

A klasszikus lávaköves hot-stone masszázs a testünknek, kezünknek kicsit forró, de még épp kellemes hőmérsékletű bazalt kövek masszírozásával történik, aromaterápiával kiegészítve. Hason kezdünk, lábaktól felfele haladva a hátat, lapockát érintve végig megünk a testen, a karokon, majd megfordulva ismét a lábak és kark következnek, mindezt mindig a megfelelő hőmérsékltű kővel tesszük, mely rendkívül módon ellazít, sokan tudnak közben relaxálni, és a meleg hatására kioldódnak az izzadással együtt a méreganyagok is. Közben persze az illóolajok és a testen haszált krém vagy olaj elegye is eléri azt a hatást, hogy igen kellemes állapotba kerülnek vendégeink.

HOT-STONE + Csakraterápia (kristályokkal is)
A fenti Hot-stone masszázs kiegészítője, hogy amikorr a vendég háton fekszik, a masszázs előtt kristályterápiát is alkalmazok, ezzel is, majd a folyamat végén teljes csakraharmonizációt hajtok végre.

metamorf