fractal

Masszázsok

Indiai száraz fejmasszázs

Indiai száraz fejmasszázs:

A fejmasszázsnak két formája ismert, és alkalmazott napjainkban is.

Az egyik az olajos fejmasszázs (ez a hagyományosabb), amikor olajat tesznek a hajtövekre és a fejbőrre, majd változó erősségű nyomással, különféle kézmozdulatokkal bemasszírozzák.
A másik típus a száraz fejmasszázs, amikor nem használnak semmilyen olajat. Ez a típus mára igen elterjedté vált Indián kívül a világ számos részén, hiszen egyszerű, gyors, de nagyon hatásos segítséget nyújt még a rohanó hétköznapokban is. A fejmasszázs széken ülve, ruhában történik.

A kezelés során nemcsak a fejet, hanem a hátat, a vállakat, a karokat, az arcot is átmasszírozzák.
A fejmasszázs pihentet, lazít, oldja a stresszt, a feszültséget, csillapítja a fájdalmakat, nyugtat, frissít. Stimulálja a vérkeringést, a nyirokkeringést, ezzel javítja a méreganyagok, salakanyagok ürülését a szervezetből. A vérkeringés stimulálása révén megélénkül a haj és a fejbőr sejtjeinek oxigén és tápanyag ellátottsága, egészségesebbé válik a haj és a fejbőr. Jótékonyan hat a szellemi képességekre, csökkenti a szemfáradtságot, a fejfájást, a nyaki és vállfájdalmakat, enyhíti az izmok feszültségét, megnyugtatja az idegeket. A fotón fekvő vendéget látunk, így is lehet, de így nem lehet jól odaférni a fej hátsó részéhez. Amennyiben még persze jobb az olajos masszázs, nem csak táplálja a hajat, fejbőrt, haem különösen megnyugtatja a klienst Hátránya, hogy azonnal hajmosás, szárítás, stb. lenne a következő lépés, vagy csak egyszerűen siet a vendég, és ha lenne is erre mód, akkor idő híján akkor is a száraz mellett döntene. Ez a fegyorsult életmódunk következménye sajnos.

hurrá