fractal

masszázs típusaink

Lávaköves masszázs:
 
A lávaköves masszázs forró, vulkáni eredetű kövekkel történik, amelyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A sima, lapos 50-60 fokos hőmérsékletű kövekkel a testfelület megfelelelő pontjain segítjük az energia-áramlást, melyek feloldják az izmok feszültségét és merevségét, oldják a blokkokat. A lávaköves masszázs célja elsősorban a relaxálás, a vitalitás fokozása, a test és a lélek harmonizálása, valamint a stresszoldás

MIT KELL TUDNI A LÁVAKÖVES MASSZÁZSRÓL?

A lávakő masszázs eredete több, mint 3 évezredre nyúlik vissza. Az amerikai indiánok, az ókori kínai és indiai gyógyítók, de még az ősmagyar sámánok is használták a felmelegített fekete obszidián lávaköveket (bazaltköveket) kezeléseiknél. Modernkori világunkkal először az 1990-es évek elején ismertette meg ezen kavicsokat egy amerikai masszázsterapeuta, nevezetesen Mary Nelson-Hannigan. A lávaköves masszázs segít megelőzni a betegségek kialakulását, valamint javítja a szellemi és fizikális közérzetet. A kezelés a svéd masszázs egyik variációjaként fogható fel, amely során azonban a masszőr a forró köveket alkalmaz a kezei helyett a test szöveteinek ellazítására.

A meghatározott pontokra helyezve megnyitják az energiacsatornákat, így a nehezebben elérhető szöveteket is elérhetők. Ami a kövek hőmérsékletét illeti, a terapeuta a meleg mellett langyos és hideg lávaköveket is használ. A gyógyító köveknek kisugárzásuk van, és a rezgései energiát bocsájtanak ki – ezek több módon befolyásolják a testet és a lelket. A vendég úgy nyeri vissza testének rugalmasságát, hogy közben a lelke egy meditatív állapotba kerül, amelynek köszönhetően csodálatos változások tapasztalhatók. A lávaköves masszázs amellett, hogy növeli az energiaáramlást, méregtelenít és enyhíti az álmatlanságot, rendkívül jót tesz a bőrnek is. A kezeléshez használt olajok ugyanis a magas hő hatására könnyebben le tudnak jutni a bőr mélyebb rétegjeibe is.

LÁVAKÖVES MASSZÁS HATÁSA: MILYEN ELŐNYEI VANNAK?
- Serkenti a vérkeringést
- Segít az izmok ellazulásában, a fájdalmakat és oldja az izommerevséget
- Gyorsítja az anyagcserét
- Jótékony hatással van a nyirokkeringésre
- Stresszoldó hatású
- Segíti a méregtelenítést
- Hozzájárul a test megfelelő energiaáramlásához
- Jótékony hatással van az idegrendszerre
- Gyorsítja a sérülések gyógyulását
- Enyhíti a menstruációs görcsöket

ELLENJAVALLATOK (Megjegyzés: a kezelőágy terhelhetősége max. 110 kg.)

lávakő