fractal

KÉZkezelés - Paraffin

Paraffinos kézkezelés

Tudjuk, hogy mennyire fontos bőrünk folyamatos "karbantartása", ápolása, ide tartozik a kezünk is, sajnos néha előfordul, hogy hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt.

Ilyenkor a leghatásosabb, ha olyan módszert választunk, ami azonnal képes feltölteni a bőrt, képes visszaadni rugalmasságát, egészséges fényét. Erre a legjobb megoldás a paraffinos kézápolás, mely egészen rövid idő alatt képes megújítani a kéz- és a láb bőrét.

A paraffin rendkívül sokoldalú anyag,  de használják a szépségiparban is, az arc és kézápoláshoz. Paraffinos kézápolás
 A paraffin gép a paraffin tömb olvasztását 3-4 óra alatt végzi el, az újramelegítéshez kb. 20-25 perc szükséges. A gép 35-55 Celsius fokon tartja a viasz hőmérsékletét, illetve hőfokszabályzóval van ellátva. 
Paraffinos kézápolás menete
A paraffinos kézápolást is alapos kézmosással, a bőr fertőtlenítésével kezdjük.
Az órát és az ékszereket minden esetben távolítsuk el, hogy azok ne sérülhessenek a kezelés alatt. Amennyiben kizáró tényezőt észlelünk (körömsérülés, nyílt sebek, gyulladt bőrfelület stb.) ne alkalmazzuk a kezelést!
Előfordulhat olyan is, hogy a vendég érzékeny a paraffinra, ilyen esetben szintén kerülendő ez a fajta kézápolás.
Lépései:
Bőrradírozás, peeling. Erre azért van szükségünk, mert a bőrradír képes maradéktalanul eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami alapvető feltétele a puha kezeknek. A radírozásnak köszönhetően a bőr könnyebben be tudja fogadni a hatóanyagokat, "megtisztul".
(A bőrradírt használjuk nyugodtan az otthoni kézápolás során is.)
Paraffin felvitele:
A már felmelegített paraffinba merítsük bele a kezeket, ügyelve arra, hogy ne érjünk a gép falához (a paraffin kellemes meleg, viszont a gép fala rendkívül forró lehet!).
A merítést érdemes 2 alkalommal egymás után elvégezni, hogy bőven jusson paraffin a kézre.
A rétegek között várni kell kb. 5 másodpercet, hogy a paraffin megszilárduljon (onnan fogod tudni, hogy a felület mattá válik).
Kesztyűk felhúzása
Az első egy nylonból készült, ami közvetlenül a paraffinnal borított kezekre kerül, a másik pedig egy melegítőkesztyű, amit a nylonból készültre kell húzni.
A kifejezetten paraffinos kezeléshez készült kesztyűk frottírból vannak, a paraffin - amúgy is rendkívül jó -hőmegtartását segítik.
A paraffin eltávolítása:
A hatóidő letelte után (15-20 perc) távolítsuk el a paraffin kesztyűket, majd a nylonnal együtt a paraffint. A kézről eltávolított paraffint soha ne tegyük vissza a gépbe, higiéniai okok miatt (a paraffinra a hámsejtek rátapadnak) TILOS!
A kezelést zárhatjuk masszázzsal, és élvezzük a csodálatos végeredményt! :-)
A kézmasszázsról itt találsz információt.

paraffin