fractal

Tanácsadás

Mint látható, két különböző típusú Tanácsadással is szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak.

Szexuálpszichológiai Konzultáció

Ha ezen a területen bármilyen elakadást érez, vagy csak egyszerűen bizonyos dolgok észrevétlenül teljesen másképp működnek, mint régebben, vagy identitás probléma üti fel a fejét, és sorolhatnám, tegye félre szégyenérzetét, és merjen tanácsot kérni. Itt nem csak konzultáció folyik, hanem közös megállapodás esetén egy kidolgozott olyan terápia, melyben az esetek többségében konkrét javaslatokkal is szolgálhatok, jó esetben. Természetesen itt is akadhat olyan, amihez az én tudásom is kevés, akkor vannak olyan segítő további szakemberek, akikhez tovább tudom irányítani, ha erre szükség van. De az elsődleges feladatom, hogy minden rendelkezésemre álló módszerrel segítséget nyújtsak, és én szeretem az utókövetést is, azaz később is fordulhat hozzám a kliens.

A különbség a másik típusú Tanácsadáshoz (Life Coach) képest, hogy sugalmazhatok, de meg is fogalmazhatok megoldásokat, melyek segíthetnek. Maga a terület igen terjedelmes, és sajnos a tabu témák egyike, az emberek kevésbé foglalkoznak vele, vagy beszélnek róla, ill. mire már orvoshoz kerülnek, sokszor már testi manifesztiációként fizikai problémák is megjelennek a már meglévő mentálisak mellett. Nemtől függetlenül.

Szex probléma

Life Coach - Életvezetési Tanácsadás

A fentihez hasonlóan itt is én vezetem rá a megoldásra a klienst, azzal a különsbéggel, hogy itt kérdésekkel terelgetem. Természetesen itt is kiderítjük, mely Életterületen van probléma, vagy melyik a prioritást élvező megoldandó élethelyzet, és ennek megfelelően állítjuk fel az ideális terápiát. Ha pl. több helyen van "elakadás", vagy fejleszteni, vagy valamin változtatni való, akkor kiválasztunk ezek közül együtt egyet, és arra fókuszálunk. Ha a kliens döntésképtelen, ezekre is rendelkezem a megfelelő eszközökkel, mert a cél a mielőbbi megoldás, és nem az egyes ülések számának növelése, azok elhúzása..Sajnos sokan ezt teszik. Amennyiben együtt sikeresen megoldottunk egy feladatot, és kölcsönös a megértés, akkor együtt dolgozhatunk tovább egy másik életterületen. Kérem, ne felejtsék el, hogy én itt nem konkrét ötletekkel állok elő, hanem a megfelelő kérdésekkel, mintegy katalizátorként működve segítem a folyamatot. Szintén jelezném, hogy a baloldali menüpontban erről is van néhány további információ, melyen elindulhat, engem választ-e segítőjének :-)

lufi

A tanácsadás folyamata mindkét esetben:
1. Az első kontakt online történik, ami kb. 15 percet vesz igénybe, itt megismerjük egymást, és szó esik a felmerülő problémáról, érintőlegesen. Ez az első online találkozó teljesen ingyenes.
2. Ha úgy ítétljük meg, tudunk egymással "dolgozni", a következő már egy konzultáció lesz, ahol bővebben belemélyedhetünk a témába, ez igénytől (témától, problémától) függően 30-60 perces időtartamú, és közösen megbeszélt helyszínen történik. Ez időarányos költséggel bír, és itt fixáljuk le a továbbiakat, írunk szerződést, titoktartási melléklettel, és rögzítjük, hány alkalmat szánunk rá, milyen időtartamokkal, és hol, milyen formában lesznek a találkozók. Ún. házi feladatok is lesznek, ez a haladás érdekében történik, persze nem iskolai számonkérés formájában kell teljesíteni ezeket :-)
3. A már előre megbeszélt formában, a szerződésben rögzítettek alapján elkezdjük a közös munkát, az előre lefixált árban, és meghatározott alkalmakkal, helyekkel. Ha több ülés kell, mint terveztük, hosszabbítunk. Viszont az előre lefixált időpontban én ott leszek, amennyiben a Kedves Ügyfél nem, és nem mondta le időben (24 órával a rögzített időpont előtt), akkor azt teljesítettnek számítjuk, ez az ún. rendelkezésre álló díj.