fractal

KÉZmasszázs

Normál páros kézmasszázs

Mik a kézreflexológia előnyei?

Érdemes kiemelni, hogy a kézreflexológia nem tekinthető gyógymódnak, inkább az érintésterápia egy formájának, esetleg kézasszázsnak. A reflexológia fő célja a stressz csökkentése, mivel a tartós stressz árthaat az immunrendszerünknek. A stressz csökkentésével a szervezet könnyebben regenerálódik, könnyebben tud védekezni betegségekkel szemben.
Nem szükséges hozzá orvosi terápia, gyógyszeres alkalmazás sem. A kezelések száma sem korlátozott, annyiszor végezhető, ahányszor a vendégnek szüksége van rá. Maga az eljárás ráadásul bárhol elvégezhető, nem igényel sem berendezést, sem speciális eszközöket. Mi elsősorban bizonyos kezelések kiegészítéseként ajánljuk, de természetesen önállóan is kérhető, azonban a kéz teljes regenerálódása is fontos, ezért mindenképp javasoljuk paraffin használata előtt vagy után. Ez már vendég igényének a kérdése. Bár sokan a paraffinos kezelés végére ajánlják, mi inkább javasolnánk a paraffin előtt.

Néhány előny, mire jó a kézmasszázs:
- csökkenti a fájdalmat, ami egy stresszfaktor lehet
- jó közérzetet teremt, és javítja a hangulatot
- előmozdítja a relaxációt, ami segít a stressz csökkentésében
- fokozza a szervezet boldogsághormonjainak - a szerotonin az alvásért,
   az endorfin a fájdalomért, a dopamin az éberségért, és az oxitocin a komfortért- termelődését
- javítja a vér általános keringését, ami nagyobb oxigén- és tápanyagellátást eredményez
- elősegíti a szervezet méregtelenítő fukcióját, ami javítja a szervek és mirigyek működését

Nem alkalmazható a következő esetekben:
- kézsérülés esetén, főleg ha a seb nyílt
- végtagok olyan gyulladásos állapotainál, mint a köszvény, vagy reuma, bár alkalmazható,
   de óvatosan
- véralvadást szedőknek nem ajánljuk
- terhességnél az első és utolsó trimeszterben

kezreflexológiai pontok

Paraffin kezelés utáni páros kézmasszázs

Paraffinos kézápolás
 A paraffin gép a paraffin tömb olvasztását 3-4 óra alatt végzi el, az újramelegítéshez kb. 20-25 perc szükséges. A gép 35-55 Celsius fokon tartja a viasz hőmérsékletét, illetve hőfokszabályzóval van ellátva. 
Paraffinos kézápolás menete
A paraffinos kézápolást is alapos kézmosással, a bőr fertőtlenítésével kezdjük.
Az órát és az ékszereket minden esetben távolítsuk el, hogy azok ne sérülhessenek a kezelés alatt. Amennyiben kizáró tényezőt észlelünk (körömsérülés, nyílt sebek, gyulladt bőrfelület stb.) ne alkalmazzuk a kezelést!
Előfordulhat olyan is, hogy a vendég érzékeny a paraffinra, ilyen esetben szintén kerülendő ez a fajta kézápolás.
Lépései:
Bőrradírozás, peeling. Erre azért van szükségünk, mert a bőrradír képes maradéktalanul eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami alapvető feltétele a puha kezeknek. A radírozásnak köszönhetően a bőr könnyebben be tudja fogadni a hatóanyagokat, "megtisztul".
(A bőrradírt használjuk nyugodtan az otthoni kézápolás során is.)
Paraffin felvitele:
A már felmelegített paraffinba merítsük bele a kezeket, ügyelve arra, hogy ne érjünk a gép falához (a paraffin kellemes meleg, viszont a gép fala rendkívül forró lehet!).
A merítést érdemes 2 alkalommal egymás után elvégezni, hogy bőven jusson paraffin a kézre.
A rétegek között várni kell kb. 5 másodpercet, hogy a paraffin megszilárduljon (onnan fogod tudni, hogy a felület mattá válik).
Kesztyűk felhúzása
Az első egy nylonból készült, ami közvetlenül a paraffinnal borított kezekre kerül, a másik pedig egy melegítőkesztyű, amit a nylonból készültre kell húzni.
A kifejezetten paraffinos kezeléshez készült kesztyűk frottírból vannak, a paraffin - amúgy is rendkívül jó -hőmegtartását segítik.
A paraffin eltávolítása:
A hatóidő letelte után (15-20 perc) távolítsuk el a paraffin kesztyűket, majd a nylonnal együtt a paraffint. A kézről eltávolított paraffint soha ne tegyük vissza a gépbe, higiéniai okok miatt (a paraffinra a hámsejtek rátapadnak) TILOS!
A kezelést zárhatjuk masszázzsal, és élvezzük a csodálatos végeredményt! :-)
Ha ezt a módszert kérjük, azt előre jelezzük időpont kérésnél!!! Köszönjük!

paraffin