fractal

LÉpcsőzőgép

Elliptikus trénergép

Elliptikus láb és kar tréning:

Az elliptikus  gép egy erőteljes, aktív helyreállító eszköz, amivel emulálja a futómozgást, de az ütődés, becsapódás elmarad. Könnyű az izmok, inak és ízületek számára, és alacsony intenzitású edzést biztosít, amely kulcsfontosságú az optimális helyreállításhoz, áthidalva a futóedzések közötti szakadékot.

Egyszerre hat a láb- és térd izületekre, miközben a kaokat is erősíti. Edzésforma, de kiegészítő  kezelésként a szalonunkban is szoktuk javasolni a használatát.

Néhány alapvetően jó tulajdonsága, ha van lehetőségünk rendszeresen használni a gépet:

Serkenti a regenerációt
Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt. Az elliptikus egy erőteljes, aktív helyreállító eszköz, mivel emulálja a futómozgást, de az ütődés, becsapódás elmarad. Könnyű az izmok, inak és ízületek számára, és alacsony intenzitású edzést biztosít, amely kulcsfontosságú az optimális helyreállításhoz, áthidalva a futóedzések közötti szakadékot. Megerősít a felfelé futásokhoz Az ellipszissel való edzés a dőlésszög miatt alaposan edzi a far és combizmokat, ami fontos, mivel elősegíti az erőt és az állóképességet a dombos edzésekhez. Valamint csökkenti a gyenge farizmok okozta sérülések kockázatát is.

Magas intenzitású edzés
Egy másik hasznos stratégia az, hogy az ellipszist nagy intenzitású edzésre használod, hogy javítsd az erőnlétet, és közben elkerüld a becsapódásokat. Ez egy nagyszerű stratégia a kezdő futók és azok számára, akik hajlamosak lesérülni futóedzés alatt. A nagy intenzitású interval edzések rövid, 30 másodperces és 2 perces intervallumokat tartalmaznak: edzést nagy intenzitással, majd az erőfeszítés csökkentését. Kicsit olyan, mint a Retro futás Vagyis hátra futás, aminek vannak előnyei: ez egy könnyen végrehajtható és rendkívül hatékony stratégia az előre futó (és elliptikus) ellenálló izomcsoportok megerősítésére, beleértve a combhajlítókat, combfeszítőket, a lábszárakat, és végül kiegyensúlyozza a láb izmainak munkáját is.

Lényegében a retro-elliptikus mozgás hasonlít a dombfutáshoz és az erőnléti edzéshez (guggolás és térdnyújtás), mivel kiegyensúlyozottabb izomrendszert fejleszt, amely csökkentheti az izom-egyensúlyhiány miatti sérülések kockázatát. Egy gyors és egyszerű Retro edzés 6-8 interval résszel, némi dőlésszög emeléssel sokat javíthat a mozgásodon a futásban is.

Hatékony egy sérülést követően is
Az elliptikus nagyon hatékony eszköz sérülésből való visszatéréskor, és segít a futónak, hogy könnyebben visszarázódjanak. Sok futó a gyógyulás korai szakaszában használja fő eszközként, majd amikor már megvan a kellő edzettség és felépülés a futáshoz, nagyon lassan, fokozatosan érdemes az elliptikus tréner mellé visszavezetni a futást. De tényleg fokozatosan - és az sem árt, ha nem mondasz neki búcsút, hanem a futóedzések mellett hagysz időt erre is a későbbi sérülések megelőzése miatt.

- Növeli az állóképességet és a vérkeringést
- Fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyozó képességet
- Harmonizálja a hormon szintet
- Csökkenti a kortizol szintet
- Stresszoldó hatású

Az ellenjavallatokról itt olvashat.

Sajnos a kisebb hely miatt ezt a kezelést csak kiegészítő megoldásnak tudjuk ajánlani, de INGYENESEN! A vibrotréner segítségével egy hatékonyabb fogyáshoz, edzéshez is kitűnő, nem beszélve ha alakformálást is kipróbál mellette. Súlyosabb esetekben keresünk alkalmat az alkalmankénti használatához.

step gép