fractal

Life Coach

Life Coach - Életvezetési Tanácsadás

Először egy fogalmi tisztázás:

A life coaching során a kliens egyéni problémáira kerül a hangsúly, erre próbál a coach és az ügyfél együttesen megoldást találni. Ilyen kihívások lehetnek akár egy munkahelyi, vagy magánéleti probléma, vagy valamiből fakadó, valamelyik életterületen történő elakadás. A life coach tehát életvezetési tanácsokkal segíti az ügyfelét, egy adott problémakörben. A life coach jól feltett kérdésekkel terelgeti az ügyfelét, de a problémát valójában maga az ügyfél oldja meg.

A life coaching fő célja, hogy segítse a klienst a kreativitás előhívásában, az erősségek és képességek feltérképezésében, a célok pontos megfogalmazásban, a saját magához való viszonyának épülésében, az önbizalom növelésében.

A life coach az élet minden területén felmerülő problémák megoldásában segíthet. Ha úgy érezzük, hogy a munkahelyünkön nem becsülnek meg eléggé, nem élvezzük a munkánkat, nem találunk benne kihívást, motivációt, bizalommal fordulhatunk a life coach-hoz, de akkor is, ha a családi vagy szerelmi életünkben jutottunk holtpontra. A life coaching megoldhatja a munkahely és a magánélet egyensúlyának kérdését is, ami azért nagyon lényeges, mert sokaknak éppen az akadályozza a boldogságát, hogy nem, találják az optimális egyensúlyt ebben a kérdésben. A coachingon nem fogja a coach megmondani, hogy mit csináljunk, hogy jobb legyen a helyzetünk – a cél az, hogy magunktól lássuk át a helyzetet, magunktól jöjjünk rá a megoldásra. A life coach fegyvere a beszélgetés, amit alaposan, precízen megtervez és irányít. Kulcsfontosságúak a megfelelő kérdések, melyek a megfelelő időben hangzanak el – ez gyakran mindennél nagyobb motivációt jelent a kliens számára.

Tehát összefoglalva kb. ez maga a coaching..Azonban fontos tudni, hogy ez nem terápia, nem mentori segítség, és nem is pszichológiai vagy egyéb gyógymód, mert mi coach-ok, egyfajta katalizátorai vagyunk annak a folyamatnak, amelyet Ön! fog saját maga a végén megoldani....
Mi abban segítünk, hogy a megoldáshoz vezető úton végig kísérjük, és a megfelelő kérdésekkel kihozzuk Önből azokat a rejtett képességeket, melyek Önben szunnyadnak, és amelyekkel ráébred Ön is arra, hogy mennyi mindent meg tud oldani! Bármely Életterületen érez el/megakadást, vagy fejleszteni szeretné azt, és úgy érzi, külső segítséget szívesen vesz ehhez igénybe, keressen nyugodtan az elérhetőségeim egyikén! Árak a megfelelő menüpontban megtalálhatóak.

További részletesebb felsorolás a teljesség igénye nélkül, milyen életterületekről lehet szó:

- Család (családi célok, gyereknevelés, szülőkkel való kapcsolat, családi összetartás)
- Emberi kapcsolatok (munkatársak, barátok, közösségek, kommunikáció)
- Párkapcsolat (házasság, szerelem, szex, harmonikus és értékes kapcsolat, bizalom)
- Karrier (szakmai előremenetel, megfelelő munkahely, előrelépési lehetőség)
- Pénzügy (pénzzel/pénzhez való viszony, megtakarítás, passzív jövedelem, anyagi célok)
- Kikapcsolódás (szórakozás, filmek, könyvek, színház, koncertek, zene, bulik, rendezvények)
- Intellektuális célok (iskolák, újabb szakmák, önképzés, személyes fejlődés, intelligencia)
- Egészség és fitness (sport, testmozgás, testi egészség, mentális egészség, szépség, diéta)
- Művészetek (zene, rajzolás, írás, fotózás, bármilyen alkotó képesség)
- Spiritualitás (magasabb célok, küldetés, elhivatottság, arany középút, másképp gondolkodás)

hurrá

A tanácsadás folyamata:
1. Az első kontakt online történik, ami kb. 15 percet vesz igénybe, itt megismerjük egymást, és szó esik a felmerülő problémáról, érintőlegesen. Ez az első online találkozó teljesen ingyenes.
2. Ha úgy ítétljük meg, tudunk egymással "dolgozni", a következő már egy konzultáció lesz, ahol bővebben belemélyedhetünk a témába, ez igénytől (témától, problémától) függően 30-60 perces időtartamú, és közösen megbeszélt helyszínen történik. Ez időarányos költséggel bír, és itt fixáljuk le a továbbiakat, írunk szerződést, titoktartási melléklettel, és rögzítjük, hány alkalmat szánunk rá, milyen időtartamokkal, és hol, milyen formában lesznek a találkozók. Ún. házi feladatok is lesznek, ez a haladás érdekében történik, persze nem iskolai számonkérés formájában kell teljesíteni ezeket :-)
3. A már előre megbeszélt formában, a szerződésben rögzítettek alapján elkezdjük a közös munkát, az előre lefixált árban, és meghatározott alkalmakkal, helyekkel. Ha több ülés kell, mint terveztük, hosszabbítunk. Viszont az előre lefixált időpontban én ott leszek, amennyiben a Kedves Ügyfél nem, és nem mondta le időben (24 órával a rögzített időpont előtt), akkor azt teljesítettnek számítjuk, ez az ún. rendelkezésre álló díj.