fractal

Színterápia

Zöld szín

A zöld - a máj energiakörére hat. Fertőtlenítő, általános gyógyító, regeneráló, méregtelenítő, újratermelő hatású. (DermaLife élménykabinban)

A zöld színről
A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szüntetheti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát helyreállítja. Szemünk a természet zöld színeit ezernyi árnyaltban képes érzékelni – ki ne élte volna át egy erdei séta jótékony, fáradtságot, kimerültséget csökkentő, pezsdítő hatását.

A zöld szín mindenhová odaillik, ahol a harmóniát, a szervezet megromlott egyensúlyi állapotát kell helyre állítani. E szín kitűnően használható megelőzésre is, minden rejtett zavar esetében. Mint kiegészítő gyógymód, még rák esetén is jótékony hatású. A zöld a vidámság színe is. Főleg száraz, ráncos, idős, törékeny, vízhiányos bőrre ajánlott. Segít megakadályozni a bőr korai elöregedését, elszíneződését, a lógó bőr és a ráncok kialakulását; feszessé varázsolja a tartás nélküli bőrt. Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válhatnak.

Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - jellegzetesen gyorsan és hatékonyan kezelhetők. Ha kedvenc színe a zöld: akkor harmóniára törekszik, és fokozott törekvés, hajlam él Önben a gyógyítás iránt. Ha elutasítja a zöld színt: akkor elégedetlen, bizonytalan, érzelmeit eltitkolja. Valószínűleg párkapcsolati nehézségei vannak, vagyis a külvilágból érkező ingerekre adott válaszreakciója nincs összhangban az inger nagyságával vagy minőségével. A színterápia ez esetben is lehetőséget nyújt az értelem és az érzelem egyensúlyának megteremtésére.

A zöld szín további jelentései
- Egyensúly-egyensúlytalanság
- Stabilitás, tapintat, nagylelkűség, képzelőerő
- A zöld szín egyensúlyt és harmóniát sugároz
- A zöld szín gyógyító hatása:
- Nyugtató hatással bír ez a szín
- Nagyon hatásos lehet klausztrofóbia esetén
- A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl vagyunk adagolva, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk
- A sok zöld szín tompultságot okozhat
- Ha zöld színt elutasítjuk, akkor boldogtalanok lehetünk…
- Zöld ételek: Pisztácia, avokadó, kivi, alma, borsó, zöldpaprika

A színek és a csakrák kapcsolatáról, összefüggéseiről itt olvashatsz, a csakra menüpont alatt.
Csakra rendszer szempontjából a zöld szín (és rózsaszín) a szívcsakrához (anahata) tartozik, több részlet a fenti linken.

szinek