fractal

Színterápia

Sárga - citromsárga szín

A sárga, - narancssárga a gyomor, lép, hasnyálmirigy energiaköréhez kapcsolódik. Segíti a test folyadékainak áramlását. (DermaLfe kabinban)

A citromsárga színről
Szintén energetizáló, vitalizáló szín. A vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség színe. Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget. Jó hatással van az ítélőképességre, és segít a tisztánlátásban. Pozitív gondolkodásra és optimizmusra késztet, hatásos a félelmek, a fóbiák, az érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében. Javítja a koncentrációt, ezért tanuláskor, vizsgák előtt érdemes sárga virágokkal körülvenned magad.

Az esztétikai kezelés során főleg zsíros, tömített pórusú, pattanásos bőrre, túlzott faggyútermelődés kezelésére ajánlják. Hatásos a különböző méreg- és salakanyagok felhalmozódása következtében kialakuló tünetek - bőr elszíneződései, cellulitisz - ellen. A sárga a petyhüdt, stresszes, tónus nélküli bőrnél alkalmazható jól. Aktiválja a nyirokkeringést, tisztítja a májat, a beleket, a bőrt és a vért. Javítja a gyomor, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a rekeszizom és az idegrendszer energiaellátottságát. Erősíti az emésztőszerveket és a nyirokrendszert, ha azonban hányingered vagy hasmenésed van, kerüld a sárgát, inkább kék színnel vedd körül magad.

A citromsárga szín további jelentései
- Bölcsesség-ostobaság
- Öröm, eredetiség, türelem, télinteség
- A sárga tudós szín és precíz
- Valamint a pletykálkodó színét is jelenti
- Akinek ez a kedvenc színe, az nagy szónok és vezető típus
- A sárga szín gyógyító hatása:
- A citromsárga szín segíti az emésztést, mert pozitív hatással van a hasi idegközpontra
- Képes fokozni a szellemi aktivitást
- A túl sok sárga szín viszont összeomláshoz is vezethet
- Fáradságot és letargiát okozhat - Viszont a fogyókúrában segítségünkre lehet, mert egyensúlyban tartja a testsúlyt
- Képes enyhíteni a klimax és a menstruációs tüneteket
- Citromsárga ételek: Citrom, banán, ananász, paprika, tök, kukorica - Étele még a mangó
- Az arany alkalmas a depresszió kezelésére
- Bármilyen emésztési rendellenesség esetén használható

A színek és a csakrák kapcsolatáról, összefüggéseiről itt olvashatsz, a csakra menüpont alatt. Csakra rendszer szempontjából a citromsárga szín a köldökcsakrához (manipura) tartozik, több részlet a fenti linken.

szinek